logo
امروز : دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ ساعت ۸:۵۵
[ شناسه خبر : ۵۵۰۶۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
امام جمعه زنجان:

تربیت نسل حسینی راهبرد مقابله با جنگ شناختی دشمن است

تربیت-نسل-حسینی-راهبرد-مقابله-با-جنگ-شناختی-دشمن-است-
امام جمعه زنجان با تأکید بر ضرورت تربیت نسل حسینی و تقویت همبستگی ملی گفت: پرورش جوانان ایثارگر، خودباور و مسئولیت‌پذیر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی، نقش مهمی در مقابله با جنگ شناختی دشمن دارد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه زنجان با اشاره به سالروز شهادت حسین فهمیده و روز بسیج دانش‌آموزی، بر ضرورت تربیت نسل جوان با روحیه ایثار، خودباوری و مسئولیت‌پذیری تأکید و اظهار کرد: مکتبی که حسین فهمیده‌ها را تربیت می‌کند، از ظرفیت لازم برای ایستادگی در برابر تهدیدها و توطئه‌های دشمن برخوردار است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های کشور در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری حاصل تلاش و مجاهدت انسان‌های خودباور است، افزود: دستیابی ایران به دستاوردهایی در حوزه فناوری هسته‌ای، نانو و موشکی نتیجه تلاش افرادی است که با عبور از منافع شخصی، توان و ظرفیت خود را برای پیشرفت و سربلندی کشور به کار گرفته‌اند.

امام جمعه زنجان با تأکید بر نقش نهادهای آموزشی و فرهنگی در تربیت نسل آینده بیان کرد: آموزش و پرورش، مساجد، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، مصلاها و پایگاه‌های بسیج باید با برنامه‌ریزی هدفمند، زمینه پرورش نوجوانان و جوانانی را فراهم کنند که از روحیه ایثار، مسئولیت‌پذیری، خودباوری و پایبندی به ارزش‌های دینی برخوردار باشند.

وی با اشاره به حضور هزاران دانش‌آموز زنجانی در مراسم اعتکاف سال گذشته، بر ضرورت آماده‌سازی مساجد و مصلاها برای برگزاری باشکوه این آیین معنوی تأکید کرد و گفت: باید شرایطی فراهم شود تا نوجوانان و جوانان حضور پررنگ‌تری در این برنامه عبادی داشته باشند.

حسینی اعتکاف را فراتر از یک مراسم عبادی دانست و بیان کرد: این آئین معنوی بستری برای تقویت ایمان، بندگی، خودسازی و افزایش تاب‌آوری نسل جدید در برابر هجمه‌های فرهنگی و تبلیغی است.

وی با اشاره به شیوه‌های تبلیغی دشمن در جنگ شناختی اضافه کرد: دشمن از طریق عملیات رسانه‌ای و تبلیغاتی به‌دنبال تضعیف روحیه مقاومت در میان نسل جوان و نوجوان است و نگرانی اصلی آن، تربیت نسلی است که همچون نسل‌های گذشته با روحیه ایثار، خودباوری و مسئولیت‌پذیری در صحنه‌های مختلف حضور پیدا کند.

امام جمعه زنجان ادامه داد: این روحیه نباید تنها به عرصه دفاع نظامی محدود شود، بلکه در حوزه‌های امنیت، علم، فناوری، اقتصاد، فرهنگ و سیاست نیز می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت و اقتدار کشور باشد. از این رو، تقویت انگیزه و اعتمادبه‌نفس جوانان و فراهم کردن فرصت مشارکت آنان در عرصه‌های مختلف ضرورت دارد.

حسینی همچنین بر لزوم متناسب‌سازی برنامه‌های فرهنگی و مذهبی با نیازهای روز جامعه تأکید کرد و گفت: مناسبت‌هایی مانند ۱۳ آبان، دهه فجر، ایام فاطمیه و برنامه‌های عبادی و اجتماعی باید با رویکردی متناسب با شرایط و نیازهای نسل جدید برگزار شوند.

وی افزود: این برنامه‌ها باید فرصتی برای گفتگو، تبیین مسائل و تقویت هویت دینی و ملی جوانان باشند تا نسل جدید بتواند با شناخت دقیق‌تری از مسائل جامعه، نقش خود را در مسئولیت‌های اجتماعی ایفا کند.

امام جمعه زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ماهیت تقابل آمریکا با ملت ایران بیان کرد: دشمنی آمریکا با ایران تنها به موضوعاتی مانند مسائل هسته‌ای و موشکی محدود نمی‌شود، بلکه ریشه اصلی این تقابل در اراده ملت ایران برای استقلال، خوداتکایی و ایستادن روی پای خود قرار دارد.

حسینی با بیان اینکه سلطه‌جویی و نپذیرفتن استقلال ملت‌ها از ویژگی‌های استکبار است، افزود: نسل جوان باید با شناخت این رویکرد، ماهیت تقابل با ملت ایران را به‌درستی درک کند و نسبت به مسائل و تحولات پیرامونی آگاهی داشته باشد.

وی با اشاره به تقارن ایام فاطمیه با مناسبت‌های استکبارستیزی، مکتب حضرت فاطمه زهرا (س) را الگویی در دفاع از حق و ایستادگی در برابر ظلم دانست و گفت: آموزه‌های این مکتب در زمینه دفاع از ارزش‌های الهی، حمایت از حق و مسئولیت‌پذیری می‌تواند برای نسل امروز الهام‌بخش باشد.

امام جمعه زنجان ایام فاطمیه را فرصتی برای افزایش همدلی و هم‌افزایی میان مجموعه‌های مذهبی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: باید تلاش شود آموزه‌های دینی از مرحله بیان و مراسم فراتر رفته و در رفتار اجتماعی، مسئولیت‌پذیری و تعامل میان مردم نمود پیدا کند.

حسینی همچنین با اشاره به پیشینه حضور مردم استان در مناسبت‌های مذهبی و اجتماعی، از اجتماع باشکوه یوم‌العباس (ع) به‌عنوان یکی از جلوه‌های مشارکت مردمی یاد کرد و گفت: مردم زنجان در مناسبت‌های مختلف، ارادت خود به اهل‌بیت(ع) و همراهی با ارزش‌های دینی و اجتماعی را به نمایش گذاشته‌اند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر